Kulinarski recepti


Clanovi

Korisnicko ime
Lozinka
Zapamti me


Mala nevesta i odbacena

Nezeljene

Published: Dec 17, 2012 by admin Filed under: Nezeljene Pregleda: 30444 Tagovi: Opis serije nezeljene, opis indijskih serija, Serije
[+] [a] [-] Related articles Komentari


U današnjoj Indiji ima još mnogo običaja koji su pravo društveno zlo. Jedan od njih je da se ubija žensko novorođenče, jer za nju nema mesta tamo gde tradicionalno vladaju muškarci. Tako su žene koje nisu rodile sina često maltretirane, pa čak i oterane iz kuće, a muškarci se ponovo žene sve dok ne dobiju muškog naslednika.

Ovo je priča o mladoj Siji koja je svesna ove društvene nepravde, pa kad i sama dodje u sličnu situaciju (udaj
e se za Ragava Sangvana, sina starešine sela, zaostale i surove Amaji i očekuje bliznakinje) počinje borbu protiv zaostalih seoskih običaja kako bi spasila svoju decu. Njenoj borbi se priključuje i muž Ragava, koji je uprkos majčinim spletkama i podmetanjima voli, kao i druge Amajine snahe koje takodje trpe zlostavljanje Amaji i njenih sinova, njihovih muževa.

Rivalstvo izmedju snaje i svekrve postaje sve veće, pa Amaji izbacuje Siu i Ragava iz kuće. Kada dodje vreme da se bira nova seoska predvodnica, Amaji smatra da joj to mesto i dalje pripada, ali Sia okuplja oko sebe žene iz sela koje je snažno podržavaju i biraju na taj položaj. U svojoj borbi za osvešćivanje indijske žene i njen bolji položaj u društvu Sia ima veliku podršku muža, koji je pravi predstavnik naprednog i savremenog indijskog muškarca. Sia otvara školu za žene u selu.

Medjutim, Sia na porodjaju umire, a njene ćerke bliznakinje Dia i Jhanvi bivaju razdvojene, jednu uzima baba Amaji, a drugu tetka Amba (ćerka Amaji koju ona ne voli). Sestre rastu ne znajući jedna za drugu, sreću se tek kad napune 18 godina u koledžu. Iako odrasle u različitim uslovima i socijalnom miljeu, one imaju iste poglede na socijalne probleme žene u indijskom društvu i nastavljaju majčinu borbu. Pod uticajem novih progresivnih ideja koji struje Indijom, postepeno se menjaju i pogledi i postupci već ostarele Amaji.

Dosadasnji tekst preuzet sa stranice rtv Pink.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Dalji tekst je preveden sa Wikipedije

Ovo je prica o devojci Siji, koja dize svoj glas protiv Ame, poglavarke Virpura. Narod Virpura se optuzuje da praktikuje stare religijske obicaje poput ubijanja zenskog novorodjenceta. Sija zauzima stav protiv Aminih nehumanih dela i pokusava da osvesti narod Virpura. Kako bi je ucutkala, Ama zeni svog najmladjeg sina Ragava Sijom. Sija, koja je zaljubljena u njega, saznaje da je sve bio samo trik i da je u njemu ucestvovao cak i Ragav, kako bi je napravili sluskinjom te kuce. Ona odlucuje da ostane u Aminoj kuci kako bi se osvetila za ponizenja koja je prezivela i kako bi zaustavila njena zlodela. Polako i zene iz Amine kuce pocinju da joj pomazu. Ragav postaje isfrustriran zlodelima oko sebe i trazi pomoc od Sije, zaljubljuje se u nju. Sonali, Ragavova bivsa devojka iz Londona dolazi u Virpur. Ama je pita da se uda za Ragava. Medjutim, na dan vencanja, Ragav shvata da je zaljubljen u Siju i odluci da mu ona bude zena. Zajedno sa Ragavom, Sija pomaze clanovima porodice i seljanima.
Mnogo toga se pocinje desavati u kuci. Saznaje se da je Djumar (Jhumar), koja radi kao sluzavka u kuci, cerka Šile (Sheele) i Daramvira, a Avatarova sestra. U Virpur dolazi Diraj (Dheeraj), sin Amine rodjake (a mozda i rodjaka, nije tacno naznaceno). Uskoro se Djumar i Diraj pocinju zaljubljivati jedno u drugo. Kada ovo sazna Ama, ona dolazi da ih oboje ubije, jer ne zeli da se oni vencaju, buduci da su brat i sestra. Ama ubija Diraja, dok Djumar ubija neko drugi (iako svi veruju da ju je ubila Ama). Santoš (Santosh) pokusava da pobegne od kuce, pocinje da zivi sa Chautala-om i ostaje trudna. Ama je pronalazi i vraca natrag. Amba dolazi u kucu Ame i kontrolise sve (jer je kidnapovala Ragava). Kasnije se saznaje da je ona Amina cerka, koju je spasio radnik Amine kuce. Amba je svesna Sijine hrabrosti i kaze Ami da je pusti da ona bude poglavarka, ali Ama ne dozvoljava ovo. Ama kasnije Ambu priznaje za svoju cerku. Djoginder (Joginder) i Gajander zele da je ubiju, Ama cuje ovo. Ona predaje Ambu policiji. Amba pomisli kako je sve bio Amin plan i da je ona i dalje ne voli. Ama kaze Djoginderu i Gajinder-u da je ostave u zatvoru, oni se slazu. Kasnije policajci kazu Ambi da oni u stvari nisu pravi policajci i da ih je poslala Ama kako bi zastitili njen zivot od Amina dva sina. Amba sada veruje Ami i smatra je dobrom majkom.
Rangeli (Rangeeli), druga Avatareva zena, saznaje da je Čanda (Chanda) (Avatareva prva zena, ona koju voli) trudna (imala je dve devojcice koje su ubijene). Ona bezi od kuce jer misli da ce je Ama ubiti. Ama sklanja Siju i Ragava iz kuce. Sija je Amina protivnica jer zeli da se kandiduje za poglavarku. Ona uz pomoc svog muza Ragava okuplja armiju zena. I zene glasaju na izborima za novu poglavarku. Sija pobedjuje i postaje poglavarka. Otvara skolu za zene (pokusala je to i ranije, ali nije mogla od Ame). Sija je trudna, Ama zove nju i Ragava da se vrate. On ne pristaje. Kasnije se Sija i Ragav usele u kucu jer Sija zeli da budu sa svojom porodicom. Medjutim, Ama saznaje da Sija nosi dve devojcice i pokusava da sredi da ona izgubi bebe, ali ne uspeva jer se Ragav svaki put ispreci i spasi svoju zenu i cerke. Ali uskoro Ragav saznaje istinu o komplikacijama koje prate Sijinu trudnocu, sto je ona krila od njega. On joj kaze da abortira bebe, ali ona insistira da ih rodi jer zna da vise nece moci da ima dece.

nastavak (10.03.)

U medjuvremenu se Amin stari neprijatelj Bhanu Pratap vraca kako bi joj se osvetio. U tome mu pomaze Dharamveer koga ubija Avtaar (sin njegov) kada sazna za njegova nedela prema porodici (Avatar je dobar i uvek pomaze svima u porodici). Chanda (Avtaarova zena) radja sina. Na krstenju Chandinog sina, Bhanupratap napada Aminu porodicu. On otima Chandinog sina i baca ga sa balkona, medjutim Ragav uhvati bebu i bezbedno je preda Chandi. Cela porodica bezi, ostavljajuci Santosh samu sa Bhanupratapom. Ubrzo posle je spasu. Sija je u bolnici (Ragav je u nesvesti). Nakon sto se osvesti, Ragav odlazii da nadje Siju. Nalazi je u dzungli sa Ambom. Santosh radja sina. Sija je sa Ragavom, Amba je poradja. Dobijaju bliznakinje, ali ubrzo potom Sija umire. Ragav se vraca kod Ame s jednom cerkom (druga je kod Ambe) i obavesti nju i porodicu da je Sija preminula. Neko vreme nakon toga, Ragav umire u pozaru koji je izazvao Bhanu Pratap, i to u pokusaju da spase svoju cerku (uspeva u tome). Nakon 18 godina, saznajemo da je Sunheri (Gajenderova zena i Aditya-na majka) preminula. Dve Sijine cerke su razdvojene jer je jedna, Dia, sa Amom i njenom porodicom, a druga, Jhanvi, sa Ambom (koja zivi u dzungli gde se Sia porodila). Svi prelaze da zive u Delhi, cak i Amba sa Janvi. Ama veruje da je Amba mrtva, a Amba veruje isto to za Amu i njenu porodicu. Kada bliznakinje napune 18 godina, srecu se na koledzu i sprijatelje. Aditya dovodi kuci Tanishu iz Amerike (ona je takodje Indijka) i namerava da se ozeni njome. Ama i njeni sinovi Gajender i Djoginder to ne zele, pa pokusavaju da ih razdvoje. Na dan vencanja, Aditya ostavlja Tanishu i zeni se drugom devojkom, Rangini. Amba biva ubijena u pokusaju da spase Diu, dok je u toku sudski proces protiv Chandinog sina Rajveer-a u kome je Dia bila jedini ocevidac. Jhanvi je hrabri da se bori za pravdu. Pre nego sto umre, medjutim, Amba svima otkriva da je Dia cerka Ragava i Sije i da su ona i Jhanvi sestre. 
Ama napokon prihvata Jhanvi kao clana porodice. Medjutim, zeleci da razdvoji sestre i natera ih da zamrze jedna drugu, ona se pravi da vise voli Jhanvi, a manje Diu. Dia i Shaurya se vole, ali ona ne prihvata njegovu ponuda za brak jer se plasi da ga Ama ne ubije. Jhanvi im pomaze tako sto kaze Ami i porodici da ona voli Shaurya i da ce se udati za njega, a u stvari planira da uda Diu za njega. Karan, Santosh i Avatar im takodje pomazu. Ama saznaje istinu, pa na dan vencanja Dia i Shaurya beze nakon vencanja. Djoginder, besan na Santosh i Karana jer su pomogli Diji, kaze kako Karan nije njegov sin. Karan je ljut, odlazi od kuce i upoznaje Tanishu. Ama salje svoje ljude da ubiju Diju i njenog muza. Tada se saznaje da je Dijin muz u stvari Bhanupratapov sin. Bnhanupratap se pravi da voli Siju i da je prihvata kao svoju snahu. On kidnapuje Amu i drzi je u svojoj kuci. Tada Jhanvi upoznaje Anjali, koja lici na Amu i kaze joj da se pretvara da je ona Ama. Ona se slozi. Kasnije, Djoginder i Gajender se takodje udruze s Bhanupratapom i njegovom sestrom Bajri. Svi su zbunjeni oko toga ko je prava Ama. Jhanvi kaze Diji da pretrazi kuci i vidi da li je Ama tu ili ne. Dija tako i uradi, nailazi na jedna vrata i otvara ih. Bhanupratap  je tu drzao Amu, ali ju je odveo na drugo mesto. Dija pronalazi tragove da je Ama bila tu. Bhanupratap se zainteresuje za Jhanvi. Jhanvi dolazi na mesto gde Bhanupratap drzi Amu, on se takodje pojavi tu i kaze joj da je voli. Jhanvi ne moze da veruje (razlika u godinama je velika). Ama se oslobodi, dolazi do Jhanvi i ubija Bhanupratapa. To dovodi do toga da Shaurya ostavi Diju verujuci da se ona udala za njega samo da bi se osvetila Bhanupratapu. Sada svi saznaju da Anjali nije prava Ama, Djoginder i Gajender je salju u zatvor. Anjali kaze Jhanvi da se pobrine za njenu cerku, Mausam. Kasnije, Djoginder i Gajender izdaju Amu. Ama se sa preostalom porodicom obeshrabrena vraca u Virpur. Karan prihvata Tanishu koja nosi Aditya-inu bebu.
Kada se vrate u Virpur, Ama i porodica saznaju da njihovim selom upravlja Rana Rantej kao i to da se ubijanje zenske novorodjencadi i dalje dogadja. Ama, izdana od strane svojih sinova, jos je u shoku. Karan uzima Tanishu za svoju zenu, ali ga hapse zbog lazne optuzbe, sto mu je podmetnuo Rana. Rana kaze Jhanvi da se mora udati za njegovog sina ako hoce da spasi Mausam (Anjalinu cerku) koju je kidnapovao iz hrama. Na vencanju ona se onesvesti (to je bio Ranin plan) i udaju je za sve Ranine sinove. Ali Jhanvi prihvati samo Surya-u za svog muza jer je bila svesna samo kada se udala za njega. Oni pocinju da se zaljubljuju jedno u drugo, medjutim, Param im pravi smicalice kao bi ih razdvojio. Kada Surya to sazna, on Jhanvi zavoli jos vise i prihvati je za svoju zenu. 
U medjuvremenu se Dia pravi da je Panditova necaka i da je nema od rodjenja. Inspektor Vikram saznaje istinu i zaljubljuje se u nju. 
Ama pocinje da stice postovanje jer je pomogla Kishanlalu i njegovoj zeni da rodi devojcicu. Medjutim, zena biva ubijena kao deo Raninog plana. Rana za to optuzi Santosh, iako mu niko ne veruje. Santosh kaze kako je to Rana uradio. Celo selo saznaje istinu o Rani zbog Ame. 
Chautala dolazi u Virpur. Ama mu kaze da se ozeni Santosh. Karan ubedi Santosh da se uda. Medjutim, Djoginder kidnapuje Santosh jer treba da se uda za drugog coveka. Kao posledica toga, Ama biva prinudjena da ubije svog sina kako bi spasla svoju snaju. Nakon toga se Santosh udaje za Chautalu. 
Adutya i Rangini (zajedno s Durgom, Tanishinom i Adityjinom cerkom) dolaze u hram gde Ama zivi sa svojom porodicom. Oni kazu kako je njihov plan da se osvete Aminim sinovima sada ispunjen i porodica se moze vratiti u Delhi. Ama to odbija, jer zeli da pomogne narodu Virpura da se oslobodi losih obicaja, poput ovog da ubijaju zensku decu. 
Rana zagadjuje svu zemlju Virpura. Seljani pocinju da se razboljevaju. Ama i njena porodica pocinju da se staraju o seljanima u hramu, uz pomoc seoskog doktora i Pandita. Jhanvi se vraca u hram gde zive Ama i porodica. Prica Ami sve o Raninim zlodelima. Rana pokusa da ubije Jhanvi, ali gine. Param se kune dusi svog oca da ce se osvetiti onima koji su ga ubili. Ama pocinje da se bavi politikom. 


 Ammaji/Bhagwani Devi Sangwan/Anjali

 Sia

 Ragav

 Diya

 Jhanvi

 
Surya (Ranin sin)

 
Shaurya

 
Vikram Singh (inspektor, zaljubljen u Diju)

 Aditya

 Amba

 Tanisha

 
Avtaar Dharamveer Sangwan (Dharamvirov sin)

 
Bhanu Pratap


Kulinarski recepti

Poaljite va komentar

Vae ime:


Va komentar:


Potvrdi:* Molimo neka vam postovi budu cisti, maksimalno 400 karaktera.

Mala nevesta i odbacena

Komentari

 1. LUDI
  LUDI
  2 godine, 4 meseci pre

  SERIJA KO KURAC !
 2. LUDI
  LUDI
  2 godine, 4 meseci pre

  Joj serije ko kurac !
 3. Maja
  Maja
  3 godine, 1 mesec pre

  Ja najvise volim indijske serije